آموزش رفع مشکل دیتکت نشدن هارد دیسک

آموزش رفع مشکل دیتکت نشدن هارد دیسک

پردازنده‌ی سیستم، همانند مغز انسان وظیفه‌ی پردازش را بر عهده دارد و هارد دیسک همانند حافظه انسان تمامی داده‌ها و اطلاعات را نگهداری می‌نماید. بر این اساس، پردازنده بدون وجود هارد دیسک عملا کارایی نخواهد داشت. حال دیتکت نشدن هارد دیسک را تصور کنید. چه راه حلی دارید؟ در ادامه این مطلب چگونگی حل این مشکل آموزش داده شده است؛ پس نگران فایل‌هایتان نباشید.

علت دیتکت نشدن هارد دیسک چیست؟

این امکان وجود دارد که هارد دیسک به علل مختلف شناسایی نشود و برای دسترسی مجدد به فایل‌ها، بازیابی اطلاعات لازم باشد. اما چه دلایلی ممکن است باعث دیتکت نشدن هارد دیسک شود؟

 معرفی برخی از علت‌های رایج شناسایی نشدن هارد دیسک 

  • غیرفعال بودن تنظیمات مربوط به هارد دیسک در BIOS

  • معیوب بودن اتصالات مادربرد

  • کار نکردن موتور هارد دیسک

  • ضعف یا خرابی هد هارد دیسک

  • مشکلات فریم وری هارد دیسک

  • برد و مدار الکتریکی هارد دیسک

با وجود اینکه علت‌های مختلفی ممکن است موجب دیتکت نشدن هارد دیسک شوند، تشخیص علت اصلی که باعث بروز این مشکل شده، بسیار مهم است. پس از حصول اطمینان از علت عدم شناسایی هارد دیسک، لازم است بدانید که چگونه مشکل مربوط به شناسایی نشدن هارد دیسک را بر طرف کرده تا از این طریق بتوان در صورت نیاز ریکاوری را انجام داد.

از این جهت در ادامه نحوه‌ی تشخیص هر کدام از علت‌های گفته شده برای شناسایی نشدن هارد دیسک بررسی و نحوه‌ی حل کردن آن‌ها توضیح داده شده است. ادامه مطلب را از دست ندهید.

اما هر کدام از این مشکلات به چه نحوی قابل تشخیص و چگونه قابل رفع هستند؟ در ادامه به طور مفصل توضیح داده شده است.

 

دیتکت نشدن هارد دیسک را چگونه حل کنیم؟

هنگامی که هارد اینترنال به سیستم متصل می‌شود، این احتمال وجود دارد که هارد دیسک به هر دلیلی در BIOS سیستم شناسایی نشود. برای برطرف کردن این مشکل، مراحل زیر را به ترتیب دنبال کنید.

 

باید توجه داشت که در بعضی از مادربردها به طور پیش فرض پورت‌های استفاده نشده در BIOS غیرفعال هستند. این موضوع می‌تواند یکی از علت‌های دیتکت نشدن هارد دیسک به حساب بیاید. از این رو، لازم است تا به بخش BIOS رفته و گزینه‌ی مربوطه را فعال نمایید.

روش دسترسی به BIOS، در سیستم‌های مختلف متفاوت است. هنگامی که سیستم در حال روشن شدن می‌باشد، پیامی مبنی بر ورود به بخش BIOS یا CMOS Setup ظاهر می‌شود که از طریق آن می‌توان به BIOS سیستم دسترسی پیدا کرد.

 

دیتکت نشدن هارد دیسک در بایوس سیستم

دیتکت نشدن هارد دیسک به دلیل قطعی کابل هارد

علت دیگری که می‌تواند موجب شناسایی نشدن هارد دیسک شود این است که اتصالات مربوط به کابل بر روی مادربرد آسیب دیده باشند. در این شرایط برای رفع مشکل دیتکت نشدن هارد دیسک لازم است تا اتصالات معیوب با اتصالات سالم جایگزین شوند.

علت دیتکت نشدن هارد دیسک، قطعی کابل برق و دیتا هارد

اگر با تعویض کابل هنوز هم مشکل شناسایی نشدن هارد دیسک بر جای خود باقیست، اینطور نتیجه گیری می‌شود که علت چیز دیگری است.

از چرخش افتادن هارد دیسک

ممکن است دلیل شناسایی نشدن هارد دیسک این باشد که درواقع هارد دیسک از چرخش افتاده است. این مشکل معمولا زمانی اتفاق می‌افتد که هارد دیسک انرژی قدرت کافی برای چرخش را نداشته باشد، که این مورد ناشی از خرابی برد هارد دیسک یا موتور هارد دیسک می‌باشد.

به منظور اطمینان یافتن از اینکه دیتکت نشدن هارد دیسک به دلیل متوقف شدن حرکت چرخشی آن است یا خیر، مراحل زیر را دنبال کنید.

مراحل چک کردن هارد

یک بار سیستم را خاموش و سپس روشن کنید و بررسی نمایید که آیا هارد دیسک شروع به چرخیدن می‌کند یا خیر. اگر با لمس کردن هارد، لرزش محسوسی را تشخیص دادید، به این معناست که هارد دیسک در حال چرخش است. در غیر اینصورت علت دیتکت نشدن هارد دیسک احتمالا نچرخیدن هارد دیسک است. راه دیگری که برای تشخیص این موضوع وجود دارد، شنیدن صدای چرخش هارد دیسک در هنگام روشن شدن سیستم است.

برای اینکه بتوانید دقیق تر صدای چرخش هارد دیسک را تشخیص دهید توصیه می‌شود مراحل زیر را در پیش بگیرید:

  1. سیستم را خاموش کنید.
  2. تا حد امکان محیط را ساکت نگه دارید.
  3. سیم برق را بررسی کرده و همچنین از اتصال سیم برق به سیستم مطمئن شوید.
  4. اطمینان حاصل کنید که هیچ CDو یا DVDدرون سیستم قرار ندارد.
  5. سیستم را روشن کنید.

مشکل در منبع تغذیه 

مورد دیگری که احتمال دارد علتی برای دیتکت نشدن هارد دیسک باشد، مشکل منبع تغذیه‌ی سیستم است که انرژی برق مورد نیاز برای حرکت هارد دیسک را تامین نمی‌کند.

برای بررسی این موضوع کافی است تا هارد دیسک را به صورت یک هارد اکسترنال به سیستم دیگری متصل نمایید تا از این موضوع اطمینان حاصل کنید.

اگر از چرخش موتور هارد دیسک خود مطمئن شدید، که این نیز در هاردهای اکسترنال هم صدق می‌کند، پس می‌توانید نتیجه بگیرید که به احتمال قوی برد و موتور هارد دیسک شما سالم است. اما چرا از کلمه به احتمال قوی استفاده کردیم؟ چون برای تشخیص صدا نیاز به تجربه‌ی زیادی است، ولی در اینجا ما به شکلی کاملا ساده توضیح دادیم.

مشکلات فنی دیگر

اگر به هر دلیلی از کارکرد فیزیکی هارد دیسک خود اطمینان پیدا کردید، مشکل می‌تواند چیز دیگری باشد. معمولا خرابی‌های فریم وری و ضعف هد از عمده‌ترین دلایل شناسایی نشدن و همان دیتکت نشدن هارد‌های اکسترنال یا اینترنال است که رفع کردن این مشکلات نیاز به تخصص و همچنین ابزار آلات پیشرفته‌ای دارد که می‌توانید با مراجعه به آکادمی هارد ایران، نسبت به تعمیر هارد دیسک خود اقدام کنید. با روی گشاده آماده خدمت رسانی به هموطنانمان هستیم.

پیشنهاد می‌کنیم مقاله علل عدم شناسایی هارد اکسترنال وسترن را بررسی نمایید.

آیا این مطلب را پسنیدید؟

امتیاز دهی !
[تعداد: ۱۵ میانگین: ۳.۱]

مهدی یوسفی

امیدوارم مطلب فوق برایتان مفید بوده باشد. لطفا نظر یا سئوال خود را ثپت کنید ما مشتاقانه پاسخگو خواهیم بود.

آموزش و مشکلات

آموزش دیتکت هاردبازیابی اطلاعاتبازیابی اطلاعات هارددیتکت نشدن هاردریکاوریشناسایی نشدن هاردشناسایی نشدن هارد اکسترنالعدم دیتکت هاردهارد

۲ دیدگاه

  • سلام وقت بخیر
    من هاردم سالم بود ولی امروز وصل لپ تاپم کردم بالا نیومد.قبلش به یه کامپیوتر ناشناس زده بودم ولی بعدش امتحان نکرده بودم.امروز که زدم بالا نیومد.داخل device manager disk managementهم نشون نمیده
    موتورش سالمه.صداشم مثل همیشه اس.کابلشم سالمه
    بالا توضیح داده بودید اگر موتورش بچرخه یعنی بردش سالمه و ممکنه مشکل از خرابی فریم ور یا هد و یا سیستم عامل باشه
    میخواستم بدونم الان باید چیکار کنم.هرچی اطلاعات دارم داخل همون هارده

    • با سلام. همینطور هست احتمالا برد هاردتان سالم است. در این حالت کاری از دست شما برنخواهد آمد و نیازمند متخصص میباشد. میتوانید با شرکت تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *